COMUNICAT DE PRESĂ

De Ziua Internațională a Vârstnicilor, oferim „Flori pentru Suflet”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Fundatia Filantropica Omenia, în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Actiunea s-a desfasurat in Tg. Neamt la Centrul de Ingrijire si Asistenta. Un grup de 12 copii insotiti de personalul din cadrul Fundatiei Filantropice Omenia au oferit unui numar de 47 de persoane varstnice cate un trandafir si cate o felicitare.

La nivel national, timp de aproape o săptămână, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2017, peste 50 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres, in state precum Franța, Spania, Ungaria, Elvetia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singuratate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și partenerii săi încearcă să combată aceste fenomene.

Fundatia Filantropica Omenia este o organizatie non-profit din orasul Targu Neamt care activeaza fara intrerupere de peste 20 de ani. In tot aceasta perioada a desfasurat programe de asistenta sociala, proiecte cu finantare externa, pentru copii ,tineri, persoane in varsta, defavorizati social. A fost infiintata cu scopul de a-si desfasura activitatea in sprijinul copiilor si tinerilor, persoanelor in varsta, persoane excluse social.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța) dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 1000 de beneficiari și 200 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si, mai nou in Targoviste – start-up cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicilor. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.

P1030519 P1030523
 P1030528  P1030530
 P1030531  P1030532
 P1030535  P1030536
 P1030542  P1030541
 P1030539  P1030537

 

www.facebook.com/fundatiaomenia