"Cea mai importanta cale de a-ti asigura reusita in orice relatie este comunicarea clara si deschisa."
Anthony Robbins

 

Relatii publice

Organizatia are o imagine si un mesaj clar privind misiunea si intentiile, cat si o platforma program. Activitatile periodice ale organizatiei sustin si conving utilitatea serviciilor asigurate, cat si importanta sustinerii acestora de catre intreaga comunitate. In acest sens, intalnirile periodice cu politia de proximitate, legatura cu unitatile de invatamant, agenti economici, situeaza Fundatia Filantropica Omenia ca organizatie reprezentativa a societatii civile, un partener activ in rezolvarea problemelor sociale la nivelul orasului Tirgu Neamt.

 

Relatii cu beneficiarii

 Pentru beneficiarii directi si indirecti, Fundatia Filantropica Omenia este cadrul organizat si sigur in diminuarea nevoilor zilnice, a gasirii unor modalitati de rezolvare pentru fiecare caz. Beneficiarii organizatiei au stabilite drepturi cat si indatoriri, este stabilita o legatura permanenta si post ajutor.

 

Colaborarea cu Autoritatile publice

 In proiectele initiate, organizatia noastra a avut ca parteneri Primaria Tg. Neamt, Agentia Locala de Ocupare si Formare Profesionala, Scoli generale din oras, Colegiul National "Stefan Cel Mare", Colegiul tehnic "Ion Creanga", Politia Tirgu Neamt si un numar mare de agenti economici.

 

Colaborarea cu alte ONG-uri

 Organizatia este membra in reteaua internationala KidNet, la nivel national, membra a federatiei PROFAS. Pe plan local, avem relatii de colaborare si parteneriate cu Fundatia Locala Speranta si cu Asociatia Mestesugarilor Nemteanca, in probleme ce vizeaza sprijinul persoanelor adulte defavorizate social, cu prioritate in ocuparea unui loc de munca.

 

Resurse locale

 Relatiile stabilite cu agentii economici, biserici, persoane fizice, au reprezentat un real suport pentru desfasurarea activitatilor si atingerea obiectivelor organizatiei. Numarul mare de sponsori, donatori si simpatizanti confirma credibilitatea organizatiei.

 


Usi deschise

Este actiunea anuala care se desfasoara in perioada 8-9 septembrie, cu scopul de a promova organizatia si de a atrage noi sponsori si donatori.
 

2% campanie anuala de strangere de fonduri

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

 

Tombola cu premii

 Este o actiune anuala organizata cu scopul de a strange fondurile necesare pentru a asigura rechizitele scolare copiilor din centru de zi.

 

Intalnirea donatorilor locali

 Este o actiune bianuala care are ca obiective mentinerea relatiei dintre organizatie si membrii donatori.
Servicii de supraveghere la efectuarea temelor in Centru de zi pentru copii din familii cu venituri asigurate
Evenimente religioase (praznice) actiune saptamanala

 

Gradinita de vara

 Este un serviciu asigurat de organizatie pentru copii intre 3 si 6 ani si se adreseaza familiilor care nu au posibilitatea supravegherii copiilor lor datorita intreruperii activitatii gradinitelor. Serviciul se asigura in perioada iunie - septembrie, cuprinde hrana si supraveghere zilnica; se realizeaza contra cost ca sursa de venit pentru activitatile organizatiei

 

After School

 Pe baza unui parteneriat de colaborare cu un invatator sunt asigurate conditii de pregatire a temelor scolare pentru un numar de 10-12 copii. Acesti copii provin din familii ai caror parinti sunt ocupati si nu au timp sa se ocupe de copii lor.Este asigurata si masa de pranz. Serviciile prestate sunt contra cost.